Preînregistrare – Voluntari UEFA Under 21 Championship din România

În lunile iunie și iulie 2023, România găzduiește un nou eveniment major din lumea fotbalului. De data aceasta, Campionatul European de Fotbal Under 21 vine în București și Cluj-Napoca. Stadioanele „Steaua”, „Giulești”, „Dr. Constantin Rădulescu” și Cluj Arena vor găzdui în total 15 meciuri. Pentru a asigura succesul evenimentului, peste 250 de voluntari vor fi implicați în toate aspectele ce țin de organizarea meciurilor de la acest turneu, la cel mai înalt nivel posibil.

Pe cine căutăm pentru echipa de voluntari?

Acest program de voluntariat este deschis tuturor persoanelor interesate care au împlinit  18 ani până la data de 1 iunie 2023. O bună cunoaștere a limbii engleze la nivel conversațional este necesară pentru a face parte din programul de voluntariat. Experiența ta academică și profesională ne vor ajuta să te alocăm celui mai potrivit rol și department din cadrul programului.

Timeline key dates

Septembrie 2022

Lansarea programului de voluntariat

Ianuarie 2023

Deschiderea aplicațiilor

Februarie 2023

Începerea interviurilor de selecție

Martie 2023

Închiderea înscrierilor

Martie 2023

Anunțarea primilor voluntari selectați

Mai 2023

Activarea voluntarilor

Iulie 2023

Thank you parties

Departamente

Echipa de venue management este responsabilă de tot ceea ce se întâmplă la locație și, prin venue manager, are autoritatea să medieze în cazul în care apar probleme între departamentele din locație. Voluntarii acestei echipe susțin activitatea zilnică a venue managerului și a echipei acestuia/acesteia.

Roluri de voluntar în departamentul Venue Management:

 • Venue Management Volunteer

Echipa responsabilă de broadcaster services are rolul de a asigura difuzarea meciului către spectatori din întreaga lume. Echipa de broadcaster information transmite informații de bază despre producție și aspecte legate de rezervare, informații generale despre turneu și informații turistice către partenerii de difuzare ai turneului, care se află în locație în timpul turneului.

Roluri de voluntar în departamentul Venue Broadcasting:

 • Venue Broadcast Volunteer

Acest departament implică planificarea și livrarea serviciilor și facilităților pentru reprezentanții media locali și internaționali ce vor acoperi jurnalistic turneul UEFA Under 21 Championship.

Roluri de voluntar în departamentul Media Services and Operations:

 • Media Services and Operations Volunteer

Echipa de operațiuni comerciale conduce implementarea drepturilor de stadium marketing acordate partenerilor comerciali contractați de UEFA și de agentul său exclusiv pentru competițiile echipelor naționale.

Roluri de voluntar în departamentul Commercial Operations:

 • Marketing Volunteer
 • Youth Programme Volunteer

Organizarea meciurilor se află în inima tuturor operațiunilor desfășurate la UEFA Under 21 Championship, deoarece se ocupă direct cu prima prioritate a UEFA – sportul în sine. Un meci organizat cu succes va avea o contribuție majoră la imaginea de ansamblu a turneului și va avea un impact pozitiv asupra calității meciurilor.

Roluri de voluntar în departamentul Match Organisation:

 • Match Organisation Volunteer

În timpul turneului, stadioanele vor fi împărțite în diferite zone, cum ar fi terenul, vestiarele și zona media. Echipa de acreditare oferă acces diferitelor grupuri de persoane în zonele în care acestea operează. Grupurile includ jucători, voluntari, media, oficiali, furnizori de curățenie, autorități publice și sponsori. Pentru a-și putea îndeplini rolul, fiecare persoană trebuie să dețină un document valid acreditat, pe care îl vor primi de la centrul de acreditări, aflat în apropierea fiecărui stadion. Documentul de acreditare conține atât detaliile personale ale deținătorului (poză și nume complet), cât și drepturile de acces alocate acestuia, în funcție de atribuțiile sale.

Roluri de voluntar în departamentul Accreditation:

 • Accreditation Centre Volunteer

Echipa acestui departament este responsabilă cu dezvoltarea, implementarea și livrarea serviciilor de catering și ospitalitate pentru diverse grupuri țintă la stadioanele din cadrul turneului. Echipa va livra servicii de ospitalitate în zilele meciurilor, cum ar fi servicii de catering și entertainment, ca parte a diverselor programe de ospitalitate pentru VIP-uri, parteneri comerciali și invitați corporate. Toți invitații vor fi găzduiți în loje și apartamente private în cadrul stadioanelor înainte și după meciuri. Este responsabilitatea acestei echipe să se asigure că serviciile de catering și ospitalitate sunt livrate la timp, că sunt de calitatea stabilită și că sunt încadrate în buget.

Roluri de voluntar în departamentul Hospitality:

 • Hospitality Volunteer

Voluntarii departamentului de ticketing au un rol esențial în livrarea serviciilor de ticketing și vor fi în majoritatea situațiilor principalele persoane de contact pentru deținătorii de bilete. Vor avea de-a face cu întrebările acestora, le vor furniza informații în concordanță cu politica de ticketing și vor contribui la îmbunătățirea experienței spectatorilor pentru eveniment. Voluntarii vor fi de asemenea foarte mult implicați în locație în activitățile de colectare a biletelor. Vor asista echipa de ticketing cu rezolvarea diverselor situații în cadrul locațiilor de vânzare/colectare a biletelor în orașele-gazdă și în stadioane.

Roluri de voluntar în departamentul Ticketing:

 • Spectator Services Volunteer
 • Ticketing Volunteer

Departamentul de ceremonii va crea și implementa ceremonii și programe de entertainment în cadrul stadioanelor implicate în turneu. Obiectivul acestui proiect este de a crea o atmosferă sigură și veselă în stadion și să ofere o experiență memorabilă fanilor. Voluntarii vor fi implicați în organizarea ceremoniilor dinaintea meciurilor (entertainment-ul fanilor din interiorul și exteriorul stadionului) și în procesul de producție și difuzare (producție TV, logistică).

Roluri de voluntar în departamentul Ceremonies:

 • Ceremonies Volunteer

Toate activitățile de voluntariat vor fi planificate și implementate de către echipa de volunteer management. Această echipă va avea responsabilitatea de a avea grijă de voluntari și de a se asigura că totul funcționează cât mai lin. Echipa se va ocupa și de activități de training, alocare de roluri, supervizarea centrului voluntarilor, catering și cultura voluntariatului.

Roluri de voluntar în departamentul Volunteer Management:

 • Volunteer Management Volunteer
 • ACE Volunteer

FAQ

Turneul final care va decide noua campioană europeană Under 21. 20 de echipe se vor duela pentru trofeu, iar partidele se dispută în România și Georgia, țări care organizează împreună acest eveniment.

Cum acest eveniment are loc în două țări, atât România, cât și Georgia vor organiza programe de voluntariat care să ajute la buna desfășurare a turneului. Voluntarii vor contribui la diferite proiecte, precum ticketing, operațiuni media, organizarea meciului, logistică, transport și multe altele. Programul de voluntariat al acestui eveniment este implementat în București și Cluj-Napoca de către Federația Română de Fotbal, care dorește să recruteze și să motiveze peste 250 de voluntari pentruo varietate de roluri în diverse departamente.

Peste 250 de voluntari vor fi recrutați în cele două orașe gazdă din România pentru meciurile de pe cele 4 stadioane unde are loc evenimentul.

Turneul are loc în perioada 21 iunie – 8 iulie 2023. Meciurile vor avea loc după cum urmează:

 • Stadionul Steaua (faza grupelor: 21, 24, 27 iunie; semi-finala: 5 iulie)
 • Stadionul Giulești (faza grupelor: 21, 24, 27 iunie; sfert de finală: 1 iulie)
 • Stadionul Dr. Constantin Rădulescu (faza grupelor: 22, 25, 28 iunie)
 • Stadionul Cluj Arena (faza grupelor: 22, 25, 28 iunie; sfert de finală: 2 iulie)

Voluntariatul este o muncă ce nu este remunerată, însă valorează foarte mult pentru experiența persoanelor ce se implică, pentru a-i ajuta în carierele viitoare sau pentru a dobândi anumite aptitudini.

Toți voluntarii selectați vor primi o serie de beneficii:

 • Kit/uniformă de voluntar;
 • Masă și răcoritoare în locație, în timpul turelor;
 • Training-uri specializate;
 • Transport public gratuit pe perioada evenimentului;
 • Asigurare;
 • Giveaways;
 • Volunteers Thank You party pentru a sărbători finalul evenimentului.

Participarea ca voluntar în cadrul UEFA Under 21 Championship Georgia-România 2023 va fi o experiență de tipul o dată în viață pe care o vei împărtăși cu zecile de mii de oameni ce vor amplifica entuziasmul și bucuria fiecărui minut al evenimentului.

Programul de voluntariat al UEFA Under 21 Championship Georgia-România 2023 asigură costurile de transport local în orașul-gazdă și pe cele din timpul turelor de voluntariat. Nu vom putea acoperi costurile de transport către și dinspre București / Cluj-Napoca și nici eventualele costuri de cazare ale voluntarilor veniți din afara orașelor. Voluntarii vor avea o masă asigurată în timpul turelor de voluntariat.

Voluntarii nu vor putea vedea meciurile ca spectatori. Desigur, fiind parte din echipa de organizare a evenimentului, vei fi în inima locației, înconjurat de atmosfera turneului. Voluntarii vor avea însă un spațiu amenajat de vizionare centrul voluntarilor.

Voluntarii vor fi atribuiți în departamentele în care vor activa de echipa Volunteer Management. Aplicanții își vor putea exprima opțiunile preferate pentru departamentele în care își doresc să activeze în cadrul interviurilor de recrutare.

În principiu, voluntarii nu vor putea avea activități în cadrul a două departamente diferite.

Excepție pot fi voluntarii departamentului Volunteer Management, ce vor fi înlocuitori pentru diverse roluri, în cazul în care va fi necesar.

Disponibilitatea necesară variază în funcție de rolul / departamentul din care vei face parte. În principiu, voluntarii trebuie să fie disponibili de la începutul lunii iunie și până la sfârșitul lunii iunie. Informațiile finale despre rolurile atribuite și programul final al turelor vor fi disponibile după finalizarea procesului de recrutare. Unele roluri implică participarea doar în zilele meciurilor, în timp ce altele implică activități chiar înainte de începerea turneului.